Biografije autorice i suradnica na projektu

 

ANDREJA KULUNČIĆ

autorica projekta

Andreja Kulunčić, vizualna umjetnica, u svojim radovima propituje aspekte društvenih odnosa i društvene prakse zanimajući se za društveno angažirane teme, suočavanje s različitim publikama i suradnju na kolektivnim projektima. Uspostavlja vlastite interdisciplinarne mreže doživljavajući umjetnički rad kao istraživanje, proces suradnje, sukreiranja i samoorganizacije. Često zahtijeva od publike aktivnu suradnju i “dovršavanje” djela. Dio procesa u nastajanju rada često je multidisciplinarnost, u kojoj se specifične umjetničke vještine nadopunjuju komplementarnim vještinama iz drugih područja. Živi u Zagrebu, gdje predaje na Akademiji likovnih umjetnosti na smjeru Novi mediji. Njezin je rad predstavljen na međunarodnim izložbama uključujući Documenta11 (Kassel), Manifesta4 (Frankfurt/Main), 8. Istanbul Biennial (Istanbul), Liverpool Biennial04 (Liverpool), 3. Tirana Biennial (Tirana), 10. Trijenale Indije (New Delhi) te na skupnim izložbama u muzejima uključujući Whitney Museum of American Art (New York), PS1 (New York), Museum MUAC (Mexico City), Palais de Tokyo (Pariz), Garage Museum (Moskva), Kumu Art Museum (Tallin), MSU (Zagreb), MMSU (Rijeka), Lentos Kunstmuseum (Linz), Museum of Modern Art (Saint-Etienne), MSU (Ljubljana), MSUV (Novi Sad), MSU (Beograd), Ludwig Museum (Budimpešta).

E-mail: andreja.kuluncic@zg.t-com.hr
Website: www.andreja.info

 

DUBRAVKA STIJAČIĆ

suradnica na projektu

Dubravka Stijačić, prof. defektolog-socijalni pedagog i psihoterapeut realitetne terapije. Dugi niz godina radila je u Klinici za psihijatriju Vrapče kao voditeljica Odjela za psihosocijalne metode liječenja i radnu terapiju koji je zadužen za provođenje psihijatrijske rehabilitacije / psihosocijalnog tretmana za sve pacijente Klinike Vrapče. Trenutačno vodi grupnu i individualnu psihoterapiju i treninge socijalnih vještina te radi kao edukatorica i supervizorica realitetne terapije.

 

RENATA JAMBREŠIĆ KIRIN

suradnica na projektu

Renata Jambrešić Kirin djelatnica je Instituta za etnologiju i folkloristiku te suradnica Centra za ženske studije u Zagrebu. Radove s temom ženske ratne književnosti, diskursa svjedočenja, socijalističke kulture pamćenja i rodne povijesti u Hrvatskoj objavljivala je u hrvatskim i međunarodnim znanstvenim časopisima. Kritike, eseje i kratke proze objavljivala je u časopisima Quorum, Riječi, Treća, Tema, Forum i Književna republika te na Trećem programu Hrvatskog radija. Autorica je knjige Dom i svijet: o ženskoj kulturi pamćenja (2008.) i kourednica mnogih zbornika radova. U Koricama od kamfora (2015.) kritički promišlja današnje društvo, miješa žanrove i stilove, dokumentarne izvore i fikciju.